Direktlänk till inlägg 23 november 2011
Jessica frågade efter receptet till vår farsdagstårta.
Recptet kommer från ica.se och heter där Mintchokladtårta med after eight.
Ingredienser:
200 gr mörk choklad, jag bytte ut 50 gr till mjölkchoklad
200 gr smör
3 ägg
2,5 dl. socker
3 dl. vetemjöl
Chokladglasyr:
25 gr smör
1 dl. grädde
20 plattor after eight
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med avtagbara kanter.
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Rör om då och då. Låt svalna.
Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt mjölet och chokladblandningen och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min. Den ska inte vara genomgräddad
Låt kakan svalna något innan du kan ta loss den från formen. Låt kakan bli kall
Gör chokladglasyren, blanda allt i en kastrull, smält på svag värmen under omrörning. Låt den svalnda och bli tjockflytande innan du breder ut den på kakan.
Det är ganska mycket glasyr så jag bredde även ut över kanterna.
Dekorera kakan efter egna önskemål, servera gärna med grädde, då den gärna blir mastig annars.
Jag kom på att det var dags att byta namn igen. Jag bor ju inte längre på Lindgatan. Tillbaka till ursprungsnamnet, det kändes som en bra idé Det händer ju att jag får lite bloggsug ibland, som ikväll. Idag har Lukas åkt till Richard...
Det finns en del som undrar vad som hände mig sommaren 2015.En del av er har förr läst här, när det fanns nåt att läsa vill säga.Så här kommer den stora förklaringen… Många var det som helt plötsligt fick se mig på bild, kär i nån som ni inte ...