Direktlänk till inlägg 5 december 2011

Dophelg

Av Emilie - 5 december 2011 21:08

Nu har jag äntligen tid att blogga igen.

Vi har spenderat hela helgen i Göteborg. Vi lyxade stort och bodde på hotell.

Det var dags för Olivias dop.

Jamies föräldrar kom över från England så vi passade på att åka redan fredagen för att gå på Liseberg och äta lite julmat där.


Jag och Lukas hade lite stressigt fredag morgon. Han vaknade och gnällde strax innan sju, vilket jag först tyckte var lite jobbigt, men när det slog mig att vi skulle till BVC och läkaren så fick jag bråttom. Men vi hann.

Han fick en stor OK stämpel i rumpan och jag fick remiss till ortopeden i V-mo med foten för inlägg och se om det hjälper.


Vi behövde baka paj och lämna Tösen och packa, plus att vi lovat leka lite med grannarna.


Vi blev först 10 min sena, och doppresent jakten gick inte som jag tänkt. Halva var klar men andra halvan fick jag jaga ihjäl mig. Jag tänkte köpa en morgon/badrock.  Men hittade ingen i bebis storlek. Så jag fick kompromissa lite och hittade en badhandduk med luva på hörnet, den var lite tråkig men mycket större än de jag nånsin haft. Så den fick bli bra.


Vi sparade in lite tid genom att äta i bilen, ingen av oss i familjen hade ju ätit lunch ännu.

Tur vi hade Fidde och Lisabeth i bien med oss så dom kunde passa på Lukas där bak. Som mitt i en tugga somnade, hållandes pommes i ena handen och med en nuggets i handen i munnen.

Nä han hade inte sovit middag ännu. Det var ju planen att han skulle sova i bilen. Tur var väl det för det blev väldans sent på kvällen. Tror han somnade 23.20


Dom som såg honom helt hypad i receptionen trodde nog vi var galna som höll honom vaken så länge. Men han sov ju till 17 i bilen.


Lukas älskade Liseberg, han var inte helt vaken hela tiden. Men gillade karusellerna, lamporna och kaninerna.

Han fick testa frafars bilar (mofas bilar tyckte han) kaninresan och ponnykarusellen.

Så i sommar verkar det som vi får ta oss till Liseberg.


Jag vaknade först av familjen på lördagen, kanske för att jag fick sova så gott. JAg hade nästan hela sängen för mig själv. Richard låg halvvägs utanför sängen eftersom Lukas hade trängt ut honom.

Jag väckte dom strax efter nio för vi behövde gå och äta frukost. En frukost som tyvärr var FULLPROPPAD med folk och otroligt ologiskt upplägg.


Efter frukost åkte jag med Sofie till församlingshemmet och dona och dukade.
När jag kom tillbaka hade Lukas precis somnat igen efter at Rille kämpat hela tiden med honom. Han var ju super trött efter den korta natten. han fick sova ca 40 min för att sen gå upp på taket och basta och bubbla i relaxen. Bubbelpoolen var utomhus och det var jävligt kallt om man kom lite för långt upp. Men Lukas tyckte det var jätteskoj.


Snabbare än nånsin gjorde vi oss klara för att åka på dop.

Lukas fick en ny outfit dagen till ära. Helt från H&M, svarta snygga byxor, och svart/vit rutig skjorta med röd slips, så han kunde matcha mig och Rille.


Eftersom jag och Rille var faddrar så har vi inga bilder från dopet. Då får ni gå in till Lisabeth och kika lite.

Hon har även tagit andra fina bilder från helgen.


Efter dopet blev det mat och fika. Städning av lokalen och sen hem till Sofie och Jamie för lite "drinks".
Det blev ännu en sen kväll för Lukas, men det är omöjligt att lägga honom borta vid sånna här tillfällen. Han vill ju också vara med och busa med människor han intre träffar så ofta.


Samma sak på söndag morgon, jag vakna först fick väcka de andra och fullproppat vid frukost.

Vi skulle dubbelkolla vår utckeckningstid, och fick glädjebesked, kl. 14 fick v istanna till med vår lazy paket vi köpt. Så vi åkte upp och svidade om till relax utstyrsel. Lukas var galen i bubbelpoolen.


Kl 13 checkade vi ut och träffade Sofie och Olivia, vi gick till ett underbart litet stenugnsbageri.

Sååå mycket gott hade dom. Jag var proppmätt sen frukost men tog två kakor ändå.


Vi bodde förresten i Eriksberg och hade utsikt över vattnet med ostindienfararen Göteborg.

Glömde ta kort, men vädret var ju inte på topp så det gör inte så mycket.


Lukas somnade i vagnen på väg till fiket och sov som en stock tills vi gått tillbaka till bilen och skulle sätta honom i bilen. Han var nog piggast av alla i blien hem. Jag var dyngtrött och fick stanna i Borås för att fylla på sockerbarometern lite. Lukas behövde lite lunch med och fick en korv.

Han har inte vart nån storätare denna helg. Men det tog han igen på dagis idag tydligen :)


Lyckan var ju total idag när det var snö. Jag drog upp Lukas hans rullgardin och han sa SNÖÖÖÖ! med väldens största flin. Vi var dock lite trötta efter helgen och hade lagt oss tillrätta i soffan när det knackade på dörren. Det var grannarna som ville leka i snön. Jag gjorde klar Lukas först och skickade ut honom medans jag klädde på mig. Barnen och hunden var galen och jag och Emma var ganska nöjda med.


Ikväll har jag jobbat för att kunna gå på gympaavslutningen på onsdag.


Så nu är det dags för lite bilder som en en liten treat till dig som orkade läsa allt :)



Kaninresan var spännande, först att det var en "båt" på vatten och alla kaniner överallt

'



Lukas tittar på slänggungan och lääängtar tills han bli 110 cm. 


Vårt välkomspaket på hotellet


 

liten del av vårt rum

 

Om ni jämför dessa två bilder förstår ni kanske hur mycket plats jag hade fått.


 


Det var inte lätt att fota stollarna som tokade runt i snön.

   


Gonatt!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilie - 11 februari 2016 22:07

Jag kom på att det var dags att byta namn igen. Jag bor ju inte längre på Lindgatan.  Tillbaka till ursprungsnamnet, det kändes som en bra idé    Det händer ju att jag får lite bloggsug ibland, som ikväll.    Idag har Lukas åkt till Richard...

Av Emilie - 21 november 2015 02:05

Det finns en del som undrar vad som hände mig sommaren 2015.En del av er har förr läst här, när det fanns nåt att läsa vill säga.Så här kommer den stora förklaringen… Många var det som helt plötsligt fick se mig på bild, kär i nån som ni inte ...

Av Emilie - 29 juni 2015 17:45

Veckan som gick blev verkligen full av kalas. På Onsdagen var det filmpremiär med Onda mannen, filmen som Lukas och hans dagiskompisar gjort. Den ska komma upp på kommunens hemsida så länk kommer så fort den finns där. Lukas farmor och farfar firade...

Av Emilie - 29 juni 2015 17:29

Detta inlägg påbörjades nån dag efter midsommar, men hanns helt enkelt inte med. Nuså! Nu har jag en stund över innan jag ska till stallet. Vår stuga på kusten är nu uppdelad mellan våra två släkter varannan vecka. Vi får helt enkelt inte plats al...

Av Emilie - 31 maj 2015 21:06

Denna veckan har det vart fullt upp på jobbet. Så helgen har varit uppskattad. Igår, lördag fick vi ändå ställa klockan tidigt, jag och Lukas hade frukost att servera på jobbet. Lukas vill så gärna följa med, även om det betydde att bli väckt 6.15. ...

Presentation

Besöksräknare

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Bloggar jag följer

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Bli en buzzare

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards