Direktlänk till inlägg 8 augusti 2012
Jag vill passa på att tipsa om lite mer LCHF recept. Man måste ju inte följa dieten helt bara för att man gillar god mat. Så man kan ju testa även om man inte vill ha hela dieten.
Vi har nu ätit LCHF pizza 2 ggr. Så himla gott.
Man gör den på riven halloumi, så botten ger ju smak till hela pizzan istället för att bara vara nån tråkig brödbotten som fyller magen.
Följande recept räcker till en normalstor pizza men jag har ännu inte orkat äta mer än en halv.
Dock behövs en special ingrediens, Pofiber, som man hittar på glutenfria hyllan.
1 grovt riven Halloumi, ca 4 dl.
2 ägg
1 dl grädde
4 msk Pofiber
Blanda alla ingredienser och låt stå minst 10 minuter för att svälla lite.
Bred ut smeten på en bakplåtspapper, lite lagom tjockt, inte så man ser pappret genom men så tunnt man kan med "smeten". Grädda ca 10 minuter, eller tills den fått fin färg i 250 grader.
Fyll pizzan med dina egna önskemål, vi har haft tomatpuré, riven ost, mozzarella, getost och lufttorkad skinka. Gräddat till den ser god ut :) samma grader som innan.
Vid servering har vi haft ruccola på med lite olivolja. Så himla gott.
Låt gärna smeten svälla lite längre än 10 min. Min blev lite grynig sist, kan inte minnas att den blev dte första gången när den fick svälla medans Richard sprang och köpte extra ägg :)
Just nu i köket står det nåt riktigt smarrigt och svalnar. Chokladmuffins.
Jag håller på att fylla frysen lite. Inför Hökensås, då brukar det finnas mycket godis runtomkring, som jag vill försöka stå emot. Samt övriga fikor som dyker upp så jag har nåt eget och inte "måste" äta det "vanliga" eller tvinga nån annan att tänka på mig när dom bjuder på fika :)
Receptet:
200gr smör
200 gr. mörk choklad (jag använde fazers mörka block 70%)
4 ägg
1,5 dl. grädde
0,5 tsk vanlijpulver
Smält smöret, ta bort det från värmen och bryt i chokladen så den smälter där i, blanda såklart.
Vispa upp äggen en liten stund, häll i grädden och vispa lite till.
Häll sedan i chokladblandningen och vispa så det blandar sig ordentligt.
Fördela smeten i 12 muffinsformar ca 2/3 fyllda. Använd gärna muffinsplåt, har du ingen använd dubbla formar så håller dom bättre.
In i ugnen 225 grader 10-12 minuter. Till den konsistens du vill ha dom. Jag tog ut dom när dom var lite smetiga fortfraande så dom skulle bli som kladdkakemuffins.
Jag trodde jag läst helt galet när jag vispade ägen, men sen hällde jag i smör och choklad blandningen och då genast blev det en DUNDERGOD smet, som tjocknade till genast :) antagligen av äggulan och smöret och choklade dom kallnade i den kalla äggsmeten.
Nu ska jag gå och hämta mig en muffins, synd man inte har lite vaniljglass hemma man kunde haft på...en annan gång....
Gonatt! och njuuuut av godsaker med lågt kolhydratinnehåll.
Jag kom på att det var dags att byta namn igen. Jag bor ju inte längre på Lindgatan. Tillbaka till ursprungsnamnet, det kändes som en bra idé Det händer ju att jag får lite bloggsug ibland, som ikväll. Idag har Lukas åkt till Richard...
Det finns en del som undrar vad som hände mig sommaren 2015.En del av er har förr läst här, när det fanns nåt att läsa vill säga.Så här kommer den stora förklaringen… Många var det som helt plötsligt fick se mig på bild, kär i nån som ni inte ...