Direktlänk till inlägg 14 februari 2013
I lördags spenderade jag en del tid i köket och bakade lite LCHF fika.
Jag tog ett vanligt mazarin recept och helt enkelt gjorde om det. Blev sjukt gott, tyckte till och med Richard som inte är så fika glad.
100 g smör (inget himla margarin nu!!!)
1/2 dl sötning, jag hade sukrin
1 ägg
2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl(mest för jag hade så mkt hemma)
Smöret bör vara mjukt, mixa allt i matberedaren, vila degen i kylen ca 3o min.
Fyllning:
ca 150 g mandelmjöl
3 bittermandlar / mandelessens enligt anvisning på flaska
sötning efter smak 0,5-1 dl, åter igen sukrin
75 g smör
2 ägg
Jag hade inte riktigt koll på hur mkt mandelmjöl jag hade i, började mixa och tog efter hur jag trodde det skulle vara.
En klabbig gegga.
Sätt ugnen på 200 grader
Tryck ut degen i mazarin formar ca 16 st.
Fördela ut fyllningen, grädda 15 min eller till fin färg.
Låt dom svalna och bred sen på glasyren.
2 dl. sukrin melis
2 msk vatten
Går utmärkt att frysa och sen ta fram en och micra försiktigt när man är sugen.
Jag gillar stycksaker när jag bakar, speciellt LCHF eftersom det bara är jag som vill ha och inte bör äta upp allt själv på en vecka.
Lycka till! och njut, det gör jag :)
Jag kom på att det var dags att byta namn igen. Jag bor ju inte längre på Lindgatan. Tillbaka till ursprungsnamnet, det kändes som en bra idé Det händer ju att jag får lite bloggsug ibland, som ikväll. Idag har Lukas åkt till Richard...
Det finns en del som undrar vad som hände mig sommaren 2015.En del av er har förr läst här, när det fanns nåt att läsa vill säga.Så här kommer den stora förklaringen… Många var det som helt plötsligt fick se mig på bild, kär i nån som ni inte ...