Alla inlägg under december 2010

Av Emilie - 5 december 2010 22:37

Igår, lördag åkte vi ut till mamma och pappa.
Planerna för helgen var först att Jamies föräldrar skulle komma från england och vi skulle äta middag hos mamma och pappa på lördan. Men det var sånt snöoväder så dom bytte till nästa helg istället. Så vi bestämde oss för att åka hem till mamma och pappa i alla fall. Ingen av oss hade ju planer ändå.

Vi åkte lite pulka på lördan medans vi väntade på Sofie och Jamie. Det är inte direkt det roligaste Lukas vet, men han får göra det ändå. Han är en sån liten människa som behöver göra saker många gånger innan det är kul. Han måste känna av lite först.
Det är sjukt mycket snö ute hos mamma och pappa. Tog lite bevis bilder, kommer i slutet.

Lukas åkte lite traktor med morfar när han körde in ved. Men ville inte åka med tillbaka till veden. Så vi hoppade på flaket och åkte där istället. Det var bättre. Hade inte orkat hämta hans öronkåpor så det var nog därför. För på söndan ville han åka med och hämta en höbal.

Lördag eftermiddag och kväll gjorde vi knappt inget. Drack lite glögg och mös. Lukas däckade i soffan 19.30 typ. Så när Lukas vaknade 7.20 jättepigg trodde jag det var kört. Men nejdå, han somnade om ganska smidigt. Och vaknade inte förrän 9.20 Tack och lov. Det blev julgröts frukost och extra frukost när mamma hade bakat färdigt de super goda frallorna.

Vi åkte lite pulka till innan det var dags att åka hem.
Richard smög iväg och hittade ett par längdskidor från Gustav Vasas tid ungefär. Gamla hederliga träskidor med spännen så man kan åka med vanliga skor. Fast bäst var det när Jamie tog på sig dom och åkte för första gången och gav sig iväg ner för backen.

Glömde ju berätta om fredan.
Efter jobbet åkte jag och för att hämta pojkarna hos farmor och farfar. Dom hade badat på förmiddan och hamnade där hemma eftersom faster Fia var med och badade. Sen fastnade vi där till strax innan 20 då vi for hem så fort det gick...80 som vanligt, för att se Idol.

Lukas fick hjälpa till att baka lussekatter. Det började med en hel del ätande av degen. inte så konstigt, eftersom han aldrig bakat förr och inte vet att man inte skulle äta degen.
Men till slut gick det bra.

  Redo att baka, förklädet på!   Baka, äta...same same!


När man bakat klart får man hjälpas åt att städa


Dom blev väldigt goda!         

Snöiga tak!

 
Jamie på skidor
  Ut genom vårt sovrumsfönster hos mamma   Ut genom balkongdörren.  


Känns som denna video kan behöva förklaring.

Lukas älskade denna låt, speciellt när faster Fia dansade med honom.

En kille på Fias jobb missförstod låten lite och tror att dom sjunger att "han har en liten snopp" men dom sjunger "han är en liten snobb" Så Fias skulle spela den för oss efter att ha berättat historien och då satte Lukas igång och dansa. Sen lyssnade vi på den säkert 10 ggr.


Dags att zzzz har en hel vecka med arbete framför mig.Gonatt

Av Emilie - 1 december 2010 21:39

nu fick jag igång det!


Jag hittade lite vita krukor i källaren, julkrukor, men det funkar ju.

  Lukas och Tösen redo för adventsfika hos farmor   De fina nya kläderna!   Lukas favvo frulle, kokt ägg och macka. Det tog inte många minuter innan hela tellriken var tom.   min adventsljusstake, blev till slut klart   Tösen och Lukas väntar på pappa  

Av Emilie - 1 december 2010 21:15

Det är nåt konstigt med bloggen, kan inte lägga in några bilder.

Så nu är det inte mitt fel att det inte kommer bilder!


Idag var första riktiga jobbdan. Det känns väldigt konstigt, fast antagligen ännu knasigare imorrn när jag ska jobba igen, och igen och igen. Det är tur att det är jullov snart.

Det var rätt slött på jobbet idag. Det var inte så mycket gäster.


Richard och Lukas spenderade dan hos farmor och farfar. Så jag hämtade dom "på väg hem" Det tog nån sekund innan han såg vem det var, men sen kom han fram och kramades så som bara Lukas kan. Mammas lille gos!

Nu har vi påbörjat försök att få Lukas att somna i sin egen säng. Igår tog det typ 1,5 h, idag 0,5 så det är ju framsteg. Vi får se hur det fungerar framöver.

Bra hoppas jag.


Just det ja Ullared slutade i mindre ekonomisk kris. Mycket saker och mycket kläder till Lukas blev det. Overallerna var dock slut så det blev bara en "skiddress", hade tänkt köpa båda.


I tisdags besökte vi Småfolket som vanligt. Där finns en lite äldre pojke som Lukas är lite rädd för. Han tar gärna den leksak som Lukas har, för att det fanns typ bara 3 framme först och bara dom i lekrummet, men så börjar Lukas gråta och han försöker ge tillbaka leksaken, men då vill han inte ha den eftersom han vill ge tillbaka den väldigt väldigt väldigt gärna. Så efter några försök så fick jag helt enkelt stanna i lekrummet och plocka fram lite mer leksaker. Då gick det bra.


Näe nu vill jag kolla på Greys ifred.See you when I see you! (skriver när jag orkar)

Presentation

Besöksräknare

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Bloggar jag följer

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Bli en buzzare

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards