Direktlänk till inlägg 11 april 2011

Bra helg med oväntat slut

Av Emilie - 11 april 2011 21:49

Vi har spenderat helgen hos mamma och pappa. Det har ju varit underbart väder, så en riktig toppenhelg blev det. Men den kunde avslutats lite bättre.


Vi kom ju dit redan 11.30 tiden för att kunna äta lunch och sova där i lugn och ro.

Medan Lukas sov tog jag med mig hundarna runt "lilla rundan" och gick mig genom skogen, för där va så klabbigt och snöigt på sina ställen och ojämt. Men sen sprang jag "hela" vägen hem, när jag kom ut på grusvägen.


På eftermiddan minns jag inte riktigt vad vi gjorde, tror vi gick ut en sväng. Kollade läget och hälsade på alla djur. Mamma kom hem från jobbet efter kl 16 så då grejade hon i stallet vi tvättade av utemöblerna och mamma släppte även ut de "gamla" lammen och den tackan, så dom äntligen fick njuta lite av det härliga vårvädret. 


Lördag morgon begav jag, Lukas och Sofie oss in till stan, Jönköping. Det skulle inhandlas fisk på torget för en supergod fiskgryta vi skulle äta. Därifrån promenerade vi neråt stan och tog några besök där med. Vid 12 åkte vi till Maxi för att handla det sista. På vägen hem somnade Lukas, tyvärr är det ju bara 20 min hem till mamma och pappa, men jag hoppades kunna flytta honom sovandes till vagnen, med icke. Han tittade till när jag flyttade honom och fick syn på hästarna och kom och tänka på Bää också.

Dom får nog hålla hårt i honom på dagis när fåren släpps i fårhagen här i samhället, inte långt från dagis.


Sen eftermiddag fick Lukas sova en kvart extra så han skulle orka med middagen på kvällen.


Söndag morgon vaknade jag vid 6.30 och fick skynda på till toa.

Sen fortsatte jag så till sen eftermiddag. Fy fabian!

Vi konstaterade att det måste ha varit någon sorts matförgiftning eftersom ingen annan var dålig. Så att köra hem oss båda på söndagen var inte ett alternativ, koncentrationen var ju inte dirkt på topp. Men natten blev lugn i alla fall och i eftermiddags kunde vi äntligen åka hem.


Under tiden Lukas sov ville mamma ha lite hjälp att hålla den nykastrerade pållen för att kolla såren. Och när jag kom ut så hade tt lamm precis fötts och under tiden vi höll på kom nr. 2. När jag och Lukas skulle åka hem kikade vi till dom då var där ännu en. Så himla söta. Det tog dom inte många minuter innan dom på vingliga ben fösöker hitta mat. Men det gick la sådär. Vingligt och en mamma som slickar en torr hela tiden och en annan att bråka med om att får plats. Jag får nog ringa imorgon och kolla så allt gått bra :)


På väg hem plockade vi upp pappa på jobbet, vi åkte och köpte glass. Det var ju ändå soligt och 18 grader ute. Resten av eftermiddan spenderades ute, vi grillade fläskfilé, smaskens.

Tyvärr hann Lukas bli för trött för att kunna äta ordentligt. Han hade småätit lite innan, så det går nog ingen nöd på honom.


Imorgon blir det arbete och dagis som vanligt för vår del.



Lukas drog med Sofie hundra ggr fram och tillbaka mellan fåren och hästarna.
 


Nu fick dom äntligen komma ut. Dom två vända mot kameran är så söta med samma "vita" nos

 


Jag och Lukas tog en promenad med vagnen för att kolla omgivningarna, mamma och pappa bor så fint där uppe på kullen

 


Efter det tog vi en promenad i fårhagen och testade att klättra på stenarna och hoppa ner från dom. Riktigt skoj! Man kunde sitta och vila på dom med. Där i övre vänster hör ligger Charlie och kolla läget. Han och Wilma har ett hål i fårstaketet som dom kommer igenom. Men Tösen är ju typ dubbelt så stor, minst så hon fick vänta utanför.

 


Cool sittstil va??


Vi hjälpe mormor i stallet idag...



De tre nya medlemmarna, den vita till vänster är det senaste tillskottet, lite knasig stil på benen, men allt stod rätt till, dom ser ut så :)

 


På trappan i solen med glass, gissa om han blev nöjd när han snek till sig båda våra glassar :)   


Ännu en kort vecka för mig, känns ju helt klart som söndag idag, men icke!

Godnatt!

 
 
Ingen bild

lisabettan

11 april 2011 23:14

Säker på att det var matförgiftning när INGEN annan vart sjuk? ; ) Skönt att du piggade på dig!

Emilie

12 april 2011 22:23

ingen aning, det enda som skiljde den helgen var att jag tog grillad korv och lukas och sofie tog kokt korv på maxi. Det är väl inte helt omöjligt, med knappt varm korv som legat där ett tag...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emilie - 11 februari 2016 22:07

Jag kom på att det var dags att byta namn igen. Jag bor ju inte längre på Lindgatan.  Tillbaka till ursprungsnamnet, det kändes som en bra idé    Det händer ju att jag får lite bloggsug ibland, som ikväll.    Idag har Lukas åkt till Richard...

Av Emilie - 21 november 2015 02:05

Det finns en del som undrar vad som hände mig sommaren 2015.En del av er har förr läst här, när det fanns nåt att läsa vill säga.Så här kommer den stora förklaringen… Många var det som helt plötsligt fick se mig på bild, kär i nån som ni inte ...

Av Emilie - 29 juni 2015 17:45

Veckan som gick blev verkligen full av kalas. På Onsdagen var det filmpremiär med Onda mannen, filmen som Lukas och hans dagiskompisar gjort. Den ska komma upp på kommunens hemsida så länk kommer så fort den finns där. Lukas farmor och farfar firade...

Av Emilie - 29 juni 2015 17:29

Detta inlägg påbörjades nån dag efter midsommar, men hanns helt enkelt inte med. Nuså! Nu har jag en stund över innan jag ska till stallet. Vår stuga på kusten är nu uppdelad mellan våra två släkter varannan vecka. Vi får helt enkelt inte plats al...

Av Emilie - 31 maj 2015 21:06

Denna veckan har det vart fullt upp på jobbet. Så helgen har varit uppskattad. Igår, lördag fick vi ändå ställa klockan tidigt, jag och Lukas hade frukost att servera på jobbet. Lukas vill så gärna följa med, även om det betydde att bli väckt 6.15. ...

Presentation

Besöksräknare

Fråga mig

5 besvarade frågor

Tidigare år

Senaste inläggen

Arkiv

Bloggar jag följer

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Bli en buzzare

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards