Alla inlägg under april 2011

Av Emilie - 4 april 2011 22:37

Idag gick medicineringen lite smidigare eftersom Lukas fick lunch strax innan 12 så då kunde jag ju hålla honom vaken till 13 och ge honom den då. Jag testade att ge honom den ihop med vindruvor som muta. Men när han fick en efter första delen av medicinen så tuggade han lite och sen kom den ut igen. Det var visst inte gott ihop. Så jag fick plocka fram lite choklad. Så ni vet vad jag talar om för mängd...jag köpte en sån där liten rulle med choklad, marabou så klart. Varje medicin får han 1 sån slant. Det kan han väl vara värd?


Jag behövde bara lukta på den för att få flashbacks från min barndom som öronbarn.


Han somnade dessutom på nån sekund själv i sin säng efter att jag höll honom vaken till 13.

Lite sämre blev det på kvällen då jag gav mig och och sprang och kom hem kl. 19 och Lukas hade inte fått gröt ännu, utan klockan blev nog 19.20 innan han fick den. Så vid 20.30 fick han medicin. Då var han trött.


Jo vad har vi gjort annars idag förutom ätit medicin??

Först drömde jag om att jag skulle ha råd och åka till göteborg och hälsa på mina godingar Therese och Cornelia. Men det har jag ju inte råd med. Det hade ju vart perfekt nu när vi ändå är hemma i 2 dar, Cornelia fyller ju 3 i helgen och allt.

På förmiddagen tog vi en promenad en omväg till lekplatsen så Tösen skulle nöja sig med att sitta fast i bänken. Lukas gungade lite och åkte rutschkana jätte mycket. Efter det gick vi hem för att laga lunch, Mos och köttbullar blev det och kokta morötter. Bara till Lukas då, jag nöjer mig med mack-lunch när jag är hemma.


När Lukas sov tänkte jag att jag skulle ha planerat maten för veckan och kollat klart på Gulliver, men så blev det inte, det blev disk, och syster snack på msn.

Och vips var klockan 15 och dags att väcka Lukas.

Jag fick till slut ihop vår meny måndag-torsdag för på fredag flyr jag och Lukas fältet, hem till mamma och pappa över helgen. Sofie och Jamie kommer med. Eller jag tror Jamie skulle med. Richar ska ut och bowla med jobbet på fredan och det vet vi hur det går så då är det lika bra att inte vara hemma alls än att gå och gnälla på honom som ligger i soffläge.


På eftermiddagen drog vi iväg för att slänga kartonger och annat sånt skräp som vi fyllde bilen med igår, men då var alla 4 containrar i Skillingaryd proppfulla. Som tur var tömdes de idag. Sen for vi vidare till affären där vi både träffade Liam från dagis och dagisfröken Maggan.

För 100:ade gången det senaste, känns det som, fanns det inte tillräckligt med pengar på kontot, jag orkade inte kolla innan jag åkte för jag tänkte att det borde finnas. Tack och lov för telefonbank.


När vi kom hem hade även grannen Emma med Jesper kommit hem så vi blev kvar ute och dom stollade runt som bara den, barnen. Tills vi blev alldeles för hungriga allihopa. Jag gav mig ut och sprang, så jäkla segt var det, ny runda, tungt i marken och eftermiddag, solen hjälpte inte till med energi som jag trott.


jag förstår inte varför jag måste skriva så långt jämt. Jag skulle ju bara berätta om idag...suck. Jaja, lägger la in lite bilder med :)


I söndags efter tipspromenaden testade vi stövlarna i en vattenpöl

 


Lukas i klätterställningen innan rutschkanan


Krokusarna börjar slå ut här hemma 


  På väg till affären, han älskar sina brillor, han hade dom hela tiden vi var ute när vi kom hem och lekte med Jesper.  


Imorgon ska vi ner till småfolket och busa av oss lite där...

Gonatt

Av Emilie - 4 april 2011 08:34

Idag är det VAB igen, och imorgon.

Så länge Lukas äter penicillin så stannar jag hemma hos honom.

Han ska ju ha det 3 ggr om dan. Antingen 1 timme efter mat eller 2 timmar innan mat. Vilket är lite tight när Lukas äter typ var 3e timme.

Det blir lite krångligt när han sover middag på dan, så det blir 1 gång på morgonen och en på eftermiddan och sen 1 gång innan säng. Så nu måste vi hålla honom vaken efter kvällsmaten och få i honom medicinen.


 

Såhär trött hann han bli igår. Vi hade en bra plan. Men att Lukas skulle sitta och smaksa pizza i 1 timme ingång inte riktigt i planen :) Så han låg här i soffan och mös till Timmy.


Det går fortfranade bra att få i honom medicin, så länge han får små chokladbitar som muta. Nu har vi bytt ut sprutan mot sked eftersom det inte är så lätt att få in det smidigt utan värsta sprutet i munnen på honom.


Nu är det bara 2 bitar choklad kvar så ikväll får vi testa med mörk choklad, men det är ju också gott så det blir nog inga problem.


Igår tittade vi på Gullivers resor, den nya filmen med Jack Black. Jag trodde den skulle vara riktigt bra. Men jag somnade, den var ganska långtråkig i början. Jag får väl undersöka slutet idag när Lukas sover.


Frågan är ju vad vi ska hitta på nu när vi ska vara hemma i 2 dagar.

Imorgon går vi nog ner till vårt "gamla häng" Småfolket, i kyrkan. Där får vi nog se måånga gravidmagar :)

Det är ju lite synd att Lukas inte kan gå på dagis nu, han är ju som helt normalt frisk förutom magen då. Den blev helt förstörd på en gång av penicillinet. Så han kan gott behöva leka av sig lite.


I fredags på Maxi kunde jag inte låta bli att köpa dessa fina blommor. 3 st 10 pack för 25:- Synd bara att dom inte lukat så gott.


  Lukas i sina födelsedags kalas kläder, som han hade på sig hos Fidde och Bettan i lördags. Han gick igenom sin bokhög.


Sen blev han sådär trött igen, i väntan på medicinen :)

Bästa stället att mys på.



Idag ska det tydligen bli 15 grader. Gärna för mig.

Av Emilie - 3 april 2011 10:02

får jag berätta.


Jag ska bli moster i höst.

Det ska blir riiiiiktigt skoj.


Läs mer hur det går för Sofie


Jag tror bestämt att det blir en tjej, men det återstår ju att se :)

Av Emilie - 1 april 2011 22:37

Jag är med i en tävling på Karolins blogg, Försök inte förstå mig, älska mig bara



  


Av Emilie - 1 april 2011 21:59

Det var min första tanke imorse. Lukas var hur pigg som helst när han vaknade.

Jag tog in honom i vår säng för att mysa lite, trodde jag. Nä han var redo för bus.

Han hittade pappa mobil och ville leka med kissen och au-au(tomten, han säger så)


Så när bateriet tog slut så gick vi upp till soffan istället. Där fick jag min förklaring, i dagsljus såg jag hur hans öra såg ut. Helt klabbigt av gult gegg.

Som tur var så läste jag på lite igår, och om det går hål på trumhinnan så släpper trycket och det gör inte ont längre. Jo tack, det märktes.

Han hade inte heller nån vidare feber, 37.5


Så vi gjorde oss redo, vilket tar sin lilla tid.

Och begav oss till stan, med Sara. Jag var ju ändå tvungen att åka in och besiktiga bilen, som gick igenom förutom två lampor och ett fäste.

Tack och lov!


Vi åkte till IKEA och köpte muggar till farmor, en leksakback och ett frö kit. Det skulle ha varit 3 sorters blommor i men det hade så klart blivit fel i min låda så där va två påsar av en sort. Typiskt!


Sen en snabb inspring till Lindex. för att kolla på jacka till Lukas.

Vi tvångstestade några storlekar så jag visste lite mer. Men Lukas hade helst velat ha den rosa tror jag. Men den gröna var bättre än det blå iaf och jag höll med.


Såklart fanns inte rätt storlek, eller tid/ork så den är nu beställd på nätet.

Sen sprang vi tillbaka till bilen och kom precis lagom till besiktningen 11.15, men fick vänta till 11.25 ändå.

Därefter var det lunchdags, så det fick bli McDonnalds. Till Lukas förtjusning.

Sen tillbaka igen till Maxi. För att prova stövlar till Lukas. Det blev ett par blå, efter mycket velande fram och tillbaka ang storlek och en tröja med. Lite mat schampo osv.Inte så mycket mat denna gång.


På väg hem slocknade Lukas innan vi kommit ut rondellen vid Preem upp mot E4an. När vi kom hem fick han fortsätta sova en stund med pappa i sängen. 

Sara följde med hem och vi fikade lite, tjötade lite, lagade lite mat och sen var det dags för sista tåget hem. Mycket trevligt med sällskap idag. Tack för det!


Lukas var inte helt sugen på att sova ikväll, men 2 sekunder efter att vi la oss i vår säng så somnade han.

Tredje gången gilt slapp vi båka ikväll om att han skulle ta sin medicin. Men en choklad bit som muta gick det väldigt lätt.

Både imorse och på eftremiddan blev det superbråk. Men när han förstod att han skulle få choklad så gick det jättebra. Han fick lite från sprutan, sen en liten bit choklad, sen resten och resten av chokladen. Utan tårar bråk eller armfäktning. Så i 4 dagar 3 gånger om dan,  kommer det gå åt mutor. Imorgon ska vi på kalas och fira fabro Fidde och bruttan Bettan.


Nu ska jag se om datan kan erbjuda nån trevlig film.

Trevlig helg!

Presentation

Besöksräknare

Fråga mig

5 besvarade frågor

Senaste inläggen

Arkiv

Bloggar jag följer

Mammabloggar

Bloggar av mammor och gravida

Bli en buzzare

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards